Recept na kapustnicu je naozaj poctivý. Nechýba základ zo slaniny a má jemnú paradajkovú chuť.
INGREDIENCIA:
- 100 g slaniny alebo slaniny
 - 2 stredne veľké cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice paradajkového pretlaku
 - 1 lyžica papriky
 - ½ lyžičky majoránky
 - ½ lyžičky rasce
 - 1 lyžička soli
 - ¼ lyžičky korenia
 - 1 lyžička cukru
 - 4 hrnčeky kuracieho vývaru alebo vody
 - 500 g kyslej kapusty
 - ⅓ hrnčeka kyslej smotany
 
POSTUP:
- Slaninu si nakrájajte na kocky a osmažte nasucho do chrumkava.
 - Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a restujte.
 - Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu varte, následne pridajte aj kapustu bez šťavy, korenia, podlejte vodou či vývarom a nechajte variť asi 20 minút.
 - Na konci varenia pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte.
 - Prípadne dochuťte soľou alebo cukrom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín