Lahodné a nutrične vyvážené jedlo., ktoré ocenia ako diétári, tak vášniví mäsožravce. Môžete zvoliť buď penne ako my, alebo iný druh vašich cestovín. Vhodné sú klasické české fľaky alebo napríklad kolienka z tvrdej pšenice.
Čo budeme potrebovať
- 250 g cestovín
 - 1 veľká brokolica
 - 2 lyžice rastlinného oleja
 - 1 menšia cibuľa
 - 250 g húb (môžete použiť šampiňóny)
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 3 lyžice hladkej múky
 - 150 ml kuracieho vývaru
 - 200 ml mlieka
 - 1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
 - soľ a korenie na dochutenie
 - 250 g strúhaného syra
 - 250 g kuracieho mäsa (stehenné alebo prsné rezne)
 
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky a sprudka orestujte na troške oleja. Osoľte a dajte bokom.
 - Rúru predhrejte na 200 °C.
 - Vo veľkom hrnci dajte variť vodu a uvarte cestoviny do polomäkka. Akonáhle sú ešte na skus, pridajte ružičky brokolice. Varte ešte 1 minútu a potom oboje zlejte.
 - Vo väčšej panvici rozohrejte olej a orestujte naň nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte huby a cesnak a restujte cca 3 minúty. Zasypte múkou a dobre premiešajte. Potom pridajte mlieko, horčicu, soľ a korenie a premiešajte.
 - Zmiešajte všetky pripravené suroviny a nasypte ich do tukom vymasteného pekáča.
 - Pečte odkryté cca 15 minút. Potom posypte rovnomerne strúhaným syrom a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a ihneď podávajte.
 
 Zapečená zelenina je ideálnou voľbou pre chladné obdobie , kedy potrebujeme nielen zahnať hlad, ale aj vnútorne zahriať.
 Vyskúšajte napríklad recepty na zapečené zemiaky alebo výborné zapečené huby na niekoľko spôsobov . 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín