Táto úžasná kombinácia slaných, kyslých aj sladkých chutí vás naozaj dostane. Tento jednoduchý šalát z červenej repy varené je možné využiť aj ako prílohu. Omrzeli už vás zemiaky?
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké červené repy
 - ¾ hrnčeka nadrobeného syra niva alebo feta
 - 2 lyžice nadrobno nasekaného čerstvého koriandra
 
Na zálievku:
- šťava z 1 pomaranča
 - šťava z 1 citróna
 - 1 lyžička balzamikového octu
 - 1 lyžica medu
 - 1/2 lyžice dijonskej horčice
 - ½ lyžičky soli
 - 1 strúčik cesnaku
 
Postup:
- Repu si dôkladne opláchnite, odrežte vrchné časti a dajte variť do širšieho hrnca s vodou (zhruba 5 cm hladina).
 - Na miernom ohni varte asi 45 minút do mäkka.
 - Akonáhle je repa uvarená a vychladnutá, môžete ju olúpať a nakrájať na cca 2,5 cm kocky.
 - Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej a citrónovej šťavy, medu, dijonskej horčice a balzamikového octu.
 - Za stáleho miešania prilievajte olivový olej.
 - Potom pridajte prelisovaný cesnak a soľ.
 - Šalát servírujte rozdelený do 4 porcií posypaný nadrobeným syrom niva (feta), nasekaným koriandrom a pokvapkaný zálievkou.
 - Môžete podávať ako vychladený, tak ihneď po dokončení.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín