Na vyprážanie baklažánov použite iba múku, vďaka ktorej budú baklažány príjemne chrumkavé a nebudú nasávať príliš veľa oleja.
Ingrediencie
- 2 baklažány
- hladká múka
- olej na smaženie
- sůl
Postup
- Baklažány umyte a nakrájajte na 2 mm hrubé plátky.
- Plátky baklažánu obaľte z oboch strán v hladkej múke.
- Na panvici zohrejte olej, keď je olej rozpálený, ponorte doň niekoľko plátkov baklažánu naraz.
- Akonáhle sú zlatisto hnedé, otočte ich.
- Nechajte ich zhnednúť aj z druhej strany a potom ich vyberte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Podľa chuti osoľte.
Takto osmažený baklažán môžete podávať ešte teplý alebo aj studený.


 
 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín