Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bruschettu, ktorý sa stane vašim obľúbeným letným predjedlom. Ideálne na letné večierky, ale aj večere o všednom dni.
Ingrediencie
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
 - 1 a 1/2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
 - 700 g paradajok, nakrájaných na kocky
 - 1/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
 - 1 lyžica balzamikového octu alebo viac podľa chuti
 - 3/4 lyžičky soli, potom viac podľa chuti
 - 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
 - 1/4 šálky bazalky, nasekané na prúžky
 - 1 bochník (420 g) francúzskeho, nakrájaného na 1,3 cm hrubé plátky (asi 12 plátkov)
 
Postup
- Zahrejte olivový olej v malej panvici alebo kastróliku na stredne nízkom plameni.
 - Pridajte cesnak a opekajte, kým nezačne zlátnuť, asi 1 minútu.
 - Preložte do veľkej misy.
 - Nechajte vychladnúť, kým budete krájať paradajky a bazalku.
 - Paradajky nasypte do misy s vychladnutou zmesou oleja.
 - Pridajte parmezán, bazalku, balzamikový ocot, soľ a korenie.
 - Zmes dobre premiešajte.
 - Umiestnite mriežku do rúry niekoľko cm pod gril a predhrejte na funkciu na gril.
 - Zarovnajte plátky chleba na plech.
 - Grilujte dozlatista, asi minútu, potom otočte na druhú strany a opäť grilujte dozlatista.
 - Ihneď podávajte paradajkovú zmes s opečeným chlebom (lyžicou pridajte trochu šťavy).
 - Pokiaľ chcete, ozdobte ešte parmezánom.
 

Pozrite sa tiež na našich 7 najlepších talianskych receptov ! Aký si uvaríte prvý?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín