Chrumkavý karfiol s dipom môže byť skvelé lákadlo ako ľahká večera alebo desiata.
Ingrediencie:
- 3 lyžice kečupu
 - 2 lyžice štipľavej omáčky (ostrého kečupu)
 - 1 veľký bielok
 - 3/4 hrnčeka strúhanky
 - 1/2 hlavy karfiolu
 - olej na potretie
 - 1/4 hrnčeka (nízkotučné) kyslej smotany
 - 1 lyžica nadrobenej nivy
 - 1 malý strúčik cesnaku
 - 1 lyžička červeného vínneho octu
 - 1/4 lyžičky čierneho korenia
 - soľ
 
Postup:
- Karfiol si nakrájajte na menšie ružičky.
 - Obaľte ich v kečupe zmiešanom s ostrým kečupom a bielkami.
 - Následne ich obaľte v strúhanke zmiešanej s trochou soli a korenia.
 - Vymažte prvú polovicu karfiolu pri 160 °C 20 minút.
 - Potom osmažte druhú časť karfiolov.
 - Medzitým, čo sa karfioly vyprážajú, si pripravte dip zmiešaním kyslej smotany, nivy, korenia a vínneho octu.
 - Osmažené karfioly potrite olejom.
 - Karfiol si vychutnajte spolu s týmto dipom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín