Táto lahodná polievka sa dá konzumovať nielen teplá, ale aj studená. Vyskúšajte obe možnosti!
Ingrediencie
- 500 g jarnej cibuľky
- 1 zemiakov
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1000 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 šálky baby špenátu
- 1 šálka rukoly
- 1/4 šálky parmezánu
- pažítka
- soľ, korenie
Postup
- Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju aj s listami na kolieska.
- Následne ju zľahka orestujte v hrnci s olivovým olejom.
- Cibuľku vyberte a do hrnca pridajte na kocky nakrájaný olúpaný zemiakov, soľ a korenie.
- Zemiaky restujte približne 7-10 minút.
- Prilejte k zemiakom biele víno, minútku poduste a prilejte aj vývar.
- Priveďte do varu a pridajte do zmesi baby špenát, rukolu aj povarenú jarnú cibuľku.
- Vypnite oheň a zmes rozmixujte ponorným mixérom dohladka.
Polievku podávajte s nakrúhaným parmezánom a kúskami pažítky.

Túto jarnú bylinu môžete do svojho jedálnička zakomponovať aj iným spôsobom. Inšpirujte sa našimi receptami zo žihľavy pre krásu aj zdravie!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín