Vegánske placky z cíceru a čerstvých byliniek, podávané s pikantnou citrónovou omáčkou s tahini pastou, príjemne podráždia vaše chuťové bunky a na mäso si ani nespomeniete!
Ingrediencie
Na placky:
- 2 plechovky cíceru po 540 ml
 - 1 šálka cícerovej múky alebo pšeničnej hladkej múky
 - 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
 - 1/4 šálky nasekanej pažítky
 - 1/4 šálky olivového oleja
 - šťava z 1 citróna
 - 1/4 šálky vody
 - 1 lyžička mletého oregana
 - 1 lyžička soli
 - 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
 - 1/2 šálky olivového oleja na vyprážanie
 
Na omáčku:
- 1/2 lyžice sezamových semienok
 - 1/3 šálky tahini
 - šťava z 1 a 1/2 citróna
 - 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
 - 1/2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
 - 3 lyžice vody
 - soľ a korenie na dochutenie
 
Postup
- Do mixéra vložte všetky prísady na placky, okrem olivového oleja, ktorý použijete na vyprážanie.
 - Rozmixujte ingrediencie dohladka.
 - Na nepriľnavej panvici zohrejte približne 1,5 cm vrstvu olivového oleja.
 - Naberte 1 lyžicu zmesi cíceru a rukami vytvorte guľu, ktorú potom dlaňami sploštíte na disk.
 - Všimnite si, že cesto je celkom lepivé.
 - Vytvarovanú placku opatrne preneste do rozpáleného oleja a týmto spôsobom naplňte panvicu.
 - Zmažte približne 2 – 3 minúty a potom placky opatrne otočte a smažte ďalšie 2 – 3 minúty z druhej strany.
 - Akonáhle budú placky z oboch strán krásne hnedé, preložte ich na tanier vystlaný papierovým obrúskom.
 - Pripravte si omáčku.
 - Za pravidelného miešania opečte sezamové semienka v neprilhavej panvici.
 - Opečené semienka preložte do misky a zmiešajte ich so zvyškom surovín na omáčku.
 - Pomocou šľahača všetko premiešajte a podávajte s placičkami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín