Pripravte si s nami tieto čučoriedkové muffiny z jogurtového cesta. Jogurt im dodáva veľa vláčnosti a môžete mať pocit, že sú takmer zdravé. Alebo si s nami vychutnajte 10 rôznych receptov na klasické muffiny !
Čo budeme potrebovať
- 125 g hladkej múky
 - 100 g krupicového cukru
 - 10 g prášku do pečiva
 - štipka jemnej soli
 - 3 lyžice cmaru alebo plnotučného mlieka
 - 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
 - 3 lyžice plnotučného jogurtu
 - 6 lyžíc rastlinného oleja
 - 1 veľké vajcia
 - 1 lyžička vanilky
 - 1 lyžica čerstvej citrónovej kôry
 - 75 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok (premiešané s 2 lyžičkami múky)
 - 2 lyžice hrubého cukru
 
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
 - V stredne veľkej mise prešľahajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
 - V samostatnej miske prešľahajte 3 lyžice mlieka, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 3 lyžice jogurtu, 6 lyžíc oleja, 1 vajce, 1 lyžičku vanilkového extraktu a 1 lyžičku citrónovej kôry, kým sa nespoja.
 - Suché ingrediencie vmiešajte do mokrých ingrediencií gumovou stierkou a miešajte, kým sa nespoja.
 - Do cesta jemne vmiešajte čučoriedky presypané múkou.
 - Cesto na muffiny rozdeľte rovnomerne medzi 6 košíčkov na muffiny.
 - Muffiny pečte 6 minút pri 220 °C, aby muffiny pekne vykysli, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
 - Pokračujte v pečení ďalších 22-25 minút.
 - Nechajte muffiny na panvici 10 minút vychladnúť a potom ich presuňte na mriežku, aby sa dochladili.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín