Tento koláč je časovo náročnejší, a vyžaduje si trochu tej kuchárskej zručnosti. Ale ak sa odhodláte, koláč inšpirovaný touto tyčinkou vyskúšať, a pobijete sa s celým receptom, nebudete ľutovať.
Čo budeme potrebovať
Krusta
- 160g hladkej múky
- 60g kakaa
- 1 polievková lyžica cukru kryštál
- ½ lyžičky soli
- 115g masla z chladničky (nakrájaného na menšie kocky)
- 3 – 4 lyžice studenej vody
Náplň
- 90g strúhaného kokosu
- 120g cukru kryštál
- 600ml tučného kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
- 3 polievkové lyžice škrobu
- ½ lyžičky soli
- 3 žĺtky
- 1 celé vajcia
- 170g horkej čokolády
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 240ml tučnej smotany
- 30g práškového cukru
- ½ lyžičky kokosového extraktu
- kokosové vločky alebo strúhaný kokos na ozdobu
Postup
- Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor kryštál a soľ
- Pridajte nakrájané maslo a začnite zmes dohromady prepracovávať
- Postupne po lyžiciach pridávame vodu, kým sa cesto nezačne spájať
- Cesto prepracujeme a uložíme na 30 minút do chladničky
- Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť formy na koláč
- Cesto prenesieme do formy a do formy ho vtlačíme
- Ak cesto prečnieva, odrežeme ho
- Cesto vo forme poprepichujeme vidličkou a vložíme ho na 15 minút do chladničky
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Vychladnutú krustu vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie a zaťažíme ho fazuľami alebo ryžou
- Krustu pečieme 20 minút a potom odstránime alobal alebo papier a pečieme ďalších 20 minút, kým krusta nebude suchá na dotyk, potom necháme vychladnúť.
- Na náplň vo veľkej mise zmiešame 60g cukru kryštál, kukuričný škrob a soľ
- Pridáme žĺtky, celé vajcia a šľaháme dohromady
- Do hrnca si nalejeme kokosové mlieko, zvyšok cukru kryštál a privedieme do varu
- Za stáleho miešania prilievame zmes kokosového mlieka a cukru do žĺtkovej zmesi
- Keď sa ingrediencie spoja prelejeme ich späť do hrnca a varíme kým puding nezhustne (cca 4- 5 minút)
- Do pudingu vmiešame čokoládu, vanilkový extrakt, strúhaný kokos a puding necháme vychladnúť
- Pudingom prelejeme vychladnutý korpus a koláč necháme odpočívať aspoň 3 hodiny
- V mise vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, kokosovým extraktom
- Šľahačkou pred podávaním koláč potrieme a dozdobíme strúhaným kokosom alebo kokosovými vločkami
Koláč bude najlepšie ak ho necháte oddýchnuť cez noc .