Cuketové lasagne s mletým mäsom

Cuketové lasagne s mletým mäsom

Cuketové lasagne sú sviežim poňatím klasického talianskeho jedla. Je plné zeleniny, ale stále má bohatú chuť a skvelú textúru tradičných lasagní. Doplňte ich strúhaným parmezánom a lístkami bazalky a budete mať perfektné jedlo pre celú rodinu.

Čo budeme potrebovať

  • 4 veľké cukety
  • 910 g mletého hovädzieho mäsa
  • 680 g paradajkovej omáčky
  • 430 g syra ricotta
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 180 g nastrúhanej mozzarelly
  • 1 vajce
  • Soľ
  • korenie
  • malá hrsť čerstvej petržlenovej vňate a bazalky, nasekané

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Cuketu nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie do veľkej panvice na stredne vysokú teplotu a opekajte ho, kým nezhnedne.
  • Nalejte omáčku na cestoviny na mleté ​​hovädzie mäso a premiešajte a potom odstráňte z tepla.
  • V strednej miske pripravte zmes ricotty, parmezánu, vajcia, soli a korenia.
  • Potrite dno zapekacej misy paradajkovou omáčkou.
  • Pridajte plátky cukety na omáčku. Môžu sa prekrývať alebo ich môžete umiestniť vedľa seba.
  • Na cuketu nalejte omáčku a na ňu rovnomerne rozotrite zmes ricotty.
  • Navrch ricotty pridajte nastrúhanú mozzarellu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.
  • Celé to pakujte ešte raz.
  • Navrchu by ste mali mať plátky cukety, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou a mozzarellu.
  • Vložte lasagne do rúry a pečte 40-45 minút.
  • Nakoniec pár minút grilujte, aby ste získali pekný zlatý vrch.
Nádherne upečené, zlatisté lasagne s cuketou, mäsom a paradajkovou omáčkou.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.