Výborné recepty na obľúbenú tortu Pavlova. Poznáte ho? Krehký a nadýchaný ako obláčik

Hľadáte niečo čím dostanete vašich hostí do kolien?

Pripravte si jeden z týchto jedinečných receptov na tortu Pavlova, ktorá nadchne naozaj každého!

Chcete jeho mini verziu? Alebo jeho verziu s exotickým ovocím? Vyberte si sami!

Najčastejšie chyby pri príprave receptu na tortu Pavlova

  • Príliš rýchle pridávanie cukru

Nepridávajte cukor naraz, ale skôr po lyžiciach a posupne zašľahávajte. Ďalšiu várku cukru pridajte, až potom, čo je predošlá dávka poriadne zapracovaná do bielkov.

  • Použitie špinavej misy

Bohužiaľ aj najmenšie zvyšky oleja na vnútrajšku vašej misy, alebo dokonca malé smietko žĺtka, zabráni tomu, aby vaše bielky správne penili, bez ohľadu na to, ako silne ich šľaháte.

  • Vajcia nemajú izbovú teplotu

Vaječné bielky vytvoria lepšie, vzdušnejšie pusinky, pokiaľ budú mať izbovú teplotu. Veľa ľudí vyťahuje vajcia 10 alebo 15 minút, alebo dokonca 30, pred použitím z chladničky.

  • Šľahanie vaječných bielkov príliš dlho

Jednou z najčastejších chýb je nešľahanie vajec dostatočne dlho alebo príliš pomalá rýchlosť, čo znamená, že bielok nedosiahne tuhý vrchol a namiesto toho dosiahne iba medzi fázy. Môže sa ale stať aj opak, ak ich šľaháte príliš dlho, bielky nakoniec prekročia maximálnu tuhosť a vznikne akási zrnitá konzistencia.

  • Pečenie pusiniek príliš nízko

Pokiaľ si všimnete, že sa na povrchu pusinky počas pečenia tvoria kvapky kvapaliny, je to známka toho, že teplota vašej rúry je príliš nízka. Riešenie, zvýšte teplotu a skráťte dobu pečenia. Všimnite si tiež, že plne upečená pusinka by sa mala ľahko odlepiť od plechu, keď ju zdvihnete. Pokiaľ sa sa stále lepí k plechu, pečte ju ešte pár minút a znovu vyskúšajte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.