Domáca bageta

Domáca bageta

Čerstvá, chrumkavá bagetka, zvnútra pre zmenu úžasne vláčna…už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ju poďme pripraviť!

INGREDIENCIA

  • 1 sušené droždie
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček vody
  • soľ
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička cukru

POSTUP

  1. Preosejeme potrebné množstvo múky, urobíme v nej jamku a do nej rozdrobíme droždie.
  2. Pridáme 1 lyžičku cukru a zalejeme trochou teplého mlieka.
  3. Necháme vzísť kvások.
  4. Pridáme olej, osolenú vodu a prepracujeme stredne tuhé cesto.
  5. Prepracované cesto necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  6. Bagety skladáme z väčšieho kúska cesta, ktoré rozvaľkáme do obdĺžnika.
  7. Jedna strana obdĺžnika bude dlhá ako plech, druhá 20 cm.
  8. Z obdĺžnika „zložíme“ bagetku v štýle listovej kabelky, zavinovačky alebo struku.
  9. Konce pritlačíme, povrch narežeme.
  10. Pečieme dozlatista.
Nakrájaná biela bageta.
www.rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.