Táto kapusta sa výborne hodí k dusenému bravčovému mäsu alebo pečenej hydine, obzvlášť ku kačici alebo husi. Príjemnú sladkosť mu dodávajú pridané jablká a vy si nebudete stačiť pridávať!
INGREDIENCIA
- 1 kg hlávková červená kapusta
 - 2 jablká
 - 2 cibuľa
 - 3 lyžice oleja
 - 2 lyžice cukru
 - 1 lyžica octu
 - 125 ml červeného vína
 - štipka škorice
 - 2 kusy klinčekov
 - soľ a korenie
 
POSTUP
- Kapustu prekrájajte na štvrťky, vykrojte z nich hlúb a nakrájajte na rezančeky.
 - Jablká olúpeme, zbavtee jadrovníka a nastrúhajte nahrubo.
 - Olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu osmažte doružova v hrnci na rozpálenom oleji.
 - Pridajte kapustu, jablká, víno, klinčeky, škoricu, cukor a ocot, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
 - Na miernom ohni duste pod pokrievkou 45 – 50 minút domäkka.
 - Hotovú kapustu podľa potreby dochuťte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín