Jednoduchá verzia duseného kapusty, tentoraz s mrkvou, chilli a šťavnatou slaninkou. Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového alebo iného rastlinného oleja
 - 1 cibuľa, nasekaná
 - 2 čerstvé zelené chilli papričky, ako je serrano alebo jalapeño, nasekané nadrobno
 - 4 prúžky slaniny, nasekané (voliteľne)
 - 1 malá kapusta, s vykrojeným hlúbom a nakrájaná na kúsky
 - 2 alebo 3 malé mrkvy, nasekané najemno
 - 1/2 čajovej lyžičky soli
 - 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
 
Postup
- Na veľkej panvici rozpáľte oheň, pridajte cibuľu, chilli a slaninu.
 - Za stáleho miešania restujte, pokiaľ slanina nezezlátne a cibuľa nezačne karamelizovať, cca 3 až 5 minút.
 - Pridajte kapustu, mrkvu a soľ a premiešajte.
 - Prilejte vývar alebo vodu, znížte plameň a za občasného miešania pokračujte vo varení, kým kapusta nezmäkne, asi 15 až 20 minút.
 - V prípade potreby pridajte malé množstvo vody, aby ste zabránili pripáleniu.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín