Hoci názov receptu môže znieť pomerne nudne, nenechajte sa zmiasť. Je to veľmi chutné jedlo, bezlepkové, vhodné aj pre vegánov a pritom je tak jednoduché!
Ingrediencie
- 4 stredné zemiaky, nakrájané na štvrtky alebo na veľké kocky
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 1 stredná cibuľa, pokrájaná
 - 1 dlhá červená chilli paprička, bez semienok, pokrájaná
 - 1 stonka stonkového zeleru, pokrájaná
 - 2 stredné mrkvy, olúpané a nastrúhané
 - 1 veľký drvený strúčik cesnaku
 - 1/2 hlavy bielej kapusty, nakrájanej na štvrťky, s vykrojeným hlúbom a potom nakrájanej na kúsky
 - 1 čajová lyžička soli
 - 1/2 čajovej lyžičky drvených semien koriandra
 - 1/2 šálky pokrájaných konzervovaných paradajok
 - 1 čajová lyžička masla alebo ghí (voliteľne)
 - hrsť čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate, nasekané
 
Postup
- Vložte zemiaky do malého hrnca s vodou a osoľte.
 - Priveďte do varu a varte 6-7 minút, kým nebudú takmer uvarené.
 - Zahrejte olivový olej na strednom ohni vo veľkom hrnci alebo na panvici s pokrievkou.
 - Pridajte cibuľu a za stáleho miešania restujte 2-3 minúty.
 - Potom pridajte chilli, stopkový zeler a mrkvu a restujte ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina mierne nezmäkne a neskaramelizuje.
 - Teraz pridajte cesnak a kapustu a dochuťte soľou a koriadrovými semienkami.
 - Premiešajte, priklopte vekom a varte 2-3 minúty.
 - Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, takmer uvarené zemiaky a asi 1/3 šálky vody.
 - Premiešajte a priklopte vekom.
 - Znížte plameň a varte 15 minút, počas ktorých niekoľkokrát premiešajte.
 - Nakoniec vmiešajte trochu masla alebo ghí a pridajte čerstvé bylinky.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín