Skvelý recept pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nechtejšie stráviť v kuchyni celé dni. Pritom sa jedná o zdravý a lahodný pokrm, ktorý zachutí celej rodine.
Ingrediencie
- 1 veľká cibuľa, nasekaná najemno
 - 3 veľké drvené strúčiky cesnaku
 - 900 g paprík, bez semienok a nasekaných nahrubo
 - 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na kocky
 - avokádový olej na vyprážanie
 - 500 g paradajok, nakrájaných na kocky
 - 1 šálka nevarené quinoy
 - 2 x 400 g plechovka cíceru, prepláchnutá
 - 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
 - 1 a 1/2 lyžičky soli
 - mleté čierne korenie podľa chuti
 - 3 bobkové listy
 - 1/2 šálky tahini pasty
 - 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky, jemne nasekané
 
Postup
- Rozpáľte na miernom ohni avokádový olej v panvici, pridajte cibuľu a cesnak a chvíľu restujte.
 - Zvýšte plameň, pridajte korenie a ešte chvíľu za občasného miešania restujte.
 - Preložte zmes do veľkého pomalého hrnca spolu s kuracím mäsom, paradajkami, quinoou, cícerom, vývarom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami a premiešajte.
 - Zakryte a varte 4 hodiny na vysokú tepotu alebo 8 hodín na nízku.
 - Vypnite hrniec, pridajte tahini a bylinky, premiešajte a nechajte pár minút odstáť.
 - Podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín