Jeseň so sebou často prináša obdobie kedy sa snažíme uchovať letné čerstvé ovocie a zeleninu, aby sme si ich mohli užívať po celý rok. Či už ide o výrobu džemu, mrazenie iných dobrôt alebo nakladanie zeleniny, je to určite niečo, čo sa praktizuje často a teší sa veľkej obľube.
Čo budeme potrebovať
- 300 g žltých fazule
 - 250 ml vody
 - 200 ml bieleho octu
 - 75 g medu
 - 2 lyžice chilli papričky
 - Chilli paprička (nakrájaná)
 - 2 strúčiky cesnaku
 - Lyžica horčičných semienok
 - Lyžička soli
 
Postup
- Začneme sterilizáciou pohárov
 - Tie varíme v horúcej vode po dobu 10 minút
 - Rovnako tak vyvaríme viečka na poháre
 - Oba komponenty potom necháme okopať na čistej utierke
 - V hrnci privedieme do varu vodu, med, ocot a soľ
 - Zmes udržujeme stále teplú, kým ju nebudeme potrebovať
 - Medzitým si vo vedľajšom hrnci uvaríme fazuľu, aby boli čiastočne uvarené, ale stále chrumkavé (asi 3 minúty) a scedíme
 - Keď sú pripravené, naplníme nimi poháre
 - Pridáme čili korenie aj nakrájanú papričku, horčičné semienka a cesnak
 - Všetko zalejeme nálevom, ale ponecháme 3 centimetre od hrdla pohára
 - Poháre vložíme do hrnca s horúcou vodou a utierkou na dne, začneme variť
 - Vo vodnom kúpeli fazuľu zavárame po dobu 10 minút
 - Vyberieme ich z vody a necháme ich vychladnúť
 - Jednotlivé poháre skontrolujeme, že dobre tesnia, označíme ich a uložíme na suché miesto
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín