Táto polievka z fazule je inšpirovaná prestížnou reštauráciou, ktorá sa rok čo rok držala na popredných priečkach rebríčka 50 najlepších svetových reštaurácií. Ale nebojte sa! Zvládnete jej ľavú zadnú!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
 - 1 strúčik cesnaku, mletý
 - 180 g cibuľa, jemne nakrájaná
 - 1/4 lyžičky čerstvého tymiánu, nasekaného
 - 1/4 lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekaného
 - 1 bobkový list
 - 80 ml pasírovaných paradajok
 - 4 x 400 g plechoviek fazule, scedené
 - 750 ml zeleninového vývaru,
 
Na picad (omáčku na dochutenie)
- 20 g čerstvej petržlenovej vňate, nahrubo nasekanej
 - 1 strúčik cesnaku, nasekaný
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 30 g celých lieskových orechov
 - 1/2 lyžičky soli
 
Postup
- Vo veľkom ťažkom hrnci rozohrejte olej na strednú teplotu.
 - Pridajte cesnak, cibuľu, bylinky a varte za pravidelného miešania 8 minút, kým cibuľa nie je tmavo zlatohnedá a sladká.
 - Pridajte paradajky a varte na miernej teplote ďalších 8 minút, kým paradajky nezhustnú.
 - Vmiešajte fazuľu, a potom zeleninový vývar.
 - Nastavte teplotu tak, aby polievka veľmi jemne bublala, a varte 15 minút s pokrievkou.
 - Preneste 150 ml polievky do pohára a rozmixujte do hladka, a potom vmiešajte ju späť do polievky, aby sa vývar zahustil.
 - Na picad si predhrejte malú panvicu na strednú teplotu.
 - Pridajte lieskové orechy a opekajte ich, kým sa nerozvonia.
 - Odstráňte z nich šupku pomocou utierky.
 - Lieskové orechy nasekajte nahrubo, a potom k nim pridajte zvyšné ingrediencie a všetko rozmixujte do hladka tyčovým mixérom.
 - Tesne pred podávaním vmiešajte 2 polievkové lyžice picady.
 - Do každého polievkového taniera pridajte 1 lyžičku zvyšnej picady a zalejte fazuľovou polievkou.
 
 Polievka s fazuľami a klobásou
 Na panvici si rozohrejte olej a pridajte na nej na kolieska nakrájanú klobásu. Opekajte, kým nie je chrumkavá. Vyberte ju z panvice a dajte bokom. Klobásu pridajte až nakoniec, do hotovej polievky.
 alebo údeným mäsom
 Pripravíme si koreňovú zeleninu s cibuľou, ktorú spoločne s údeným kolenom vložíme do studenej vody. Celú zmes privedieme do varu a varíme asi 30 minút. Všetko potom zlejeme, koleno dáme do čistej vriacej vody spolu s nakrájanou zeleninou a varíme do mäkka.
 Ďalšiu inšpiráciu na fazuľačku môžete načerpať v našich receptoch! 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín