Variáciou na polievku Avgolemono je veľký rad, klasický recept je s kuracím mäsom a vývarom. My pre vás však máme recept na vynikajúce feniklové Avgolemono.
Ingrediencie:
- 2 buľvy feniklu
 - 1 stredná cibuľa
 - 2 vajcia
 - 1 lyžica masla
 - 2 lyžice citrónovej šťavy
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 1,5 l vody
 - soľ
 - korenie
 - Feniklové vlasy a plátky citróna na ozdobu
 
Postup:
- Najprv si fenikel nakrájajte na veľmi tenké plátky a cibuľu na kocky
 - Hrsť nakrájaného feniklu si dajte bokom
 - V hrnci rozpáľte olivový olej a opečte na ňom cibuľu spolu s feniklom a opekajte asi 10 minút
 - Po opečení feniklu a cibule prilejte vodu, hrniec priklopte a varte do zmäknutia feniklu
 - Na panvici rozpáľte maslo a opečte na ňom zvyšnú hrsť feniklu. Opekajte kým fenikel nezhnedne=neskaramelizuje.
 - Uvarenú polievku rozmixujte do hladka
 - V miske si rozšľahajte vajcia s citrónovou šťavou a vlejte za stáleho miešania do rozmixovanej polievky.
 - Polievku s vajcom za stáleho miešania varte asi 2 minúty kým nezhustne a dochuťte soľou a korením.
 
Podávajte ozdobenú opečeným feniklom, feniklovými vlasmi a plátkami citróna.
Pokiaľ chcete polievku vylepšiť, môžete namiesto vody použiť kurací vývar a tiež pridať trhané kuracie mäso.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín