Falafel pečený v rúre je ideálnym spoločníkom pri zdravom spôsobe života alebo chudnutí. Je nadupaný bielkovinami a prirodzene bezlepkový.
Ingrediencie
- 1 plechovka cíceru
 - 1 cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 vajce
 - 1 ČL petržlenovej vňate
 - ½ ČL mletej rímskej rasce
 - ½ ČL oregana
 - ½ ČL údené papriky
 - soľ
 - korenie
 - ½ cukety
 - 1 červená paprika
 - 6 cherry paradajok
 - 2 mrkvy
 - 1 plechovka paradajkového pyré
 - 1 ČL agáve sirupu
 
Postup
- Cícer zlejte a roztlačte vidličkou
 - Zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou, jedným roztlačeným cesnakom, vajcom, soľou a korením
 - Vytvorte placky a rozložte ich na plech s papierom na pečenie
 - Cuketu pokrájajte na kolieska, papriku na silnejšie prúžky, paradajky a mrkva napoly
 - Vložte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte
 - Oba plechy pečte 20 – 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °
 - Paradajky z plechovky preložte do misky a zmiešajte ich s roztlačeným cesnakom, soľou a korením
 - Podľa chuti doslaďte agáve sirupom
 - Pečený falafel podávajte s pečenou zeleninou as paradajkovým dipom
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín