Francúzska karfiolová polievka s pórom

Francúzska karfiolová polievka s pórom

Pokrmy zo Zeme galského kohúta sú delikátne a výnimkou nie je ani karfiolová polievka. Recept na ňu je jednoduchý a výsledná chuť vás ohromí.

Ingrediencie

  • 2 PL masla
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 pór
  • 1 stredne veľký karfiol
  • 1 l kuracieho vývaru
  • korenie
  • soľ

Postup

  1. V hrnci rozohrejte maslo a zaprášte ho múkou.
  2. Premiešajte a nechajte speniť
  3. Pridajte umytý a na drobné ružičky rozobraný karfiol a na pol kolieska nakrájaný pór
  4. Zalejte vývarom a priveďte do varu
  5. Na miernom plameni varte zhruba 20 minút, kým karfiol nezmäkne
  6. Osoľte a okoreňte podľa chuti
  7. Hotovú polievku rozmixujte
  8. Servírujte ozdobené pár kolieskami čerstvého póru
karfiolová polievka v zelenom hrnci a dvoch šedých miskách ozdobená pórom
Zdroj: debraklein.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.