Pripravte si ľahké a jemné chute Stredomoria za pouhých 25 minút, s týmto skvelým pokrmom z ryby a odľahčeného zemiakového šalátu. Grilovaná ryba s chrumkavou kožičkou je doplnená jemná zelenina ochutená dresingom z vínneho octu. Práve ten prepája jedlo dohromady a dáva mu silnú a pôsobivú chuť, vďaka ktorej budete toto jedlo pripravovať znova a znova.
Čo budeme potrebovať
- 800 g baby zemiakov (rozpolených alebo na štvrtky)
 - 200 g fazuliek (nakrájaných a rozpolených)
 - Strúčik cesnaku (prelisovaný)
 - 5 g čerstvých lístkov bazalky (veľmi jemne nasekaných)
 - 40 ml červeného vínneho octu
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja
 - 2 pečené papriky (z konzervy, odkvapkané a nakrájané na prúžky)
 - Malá červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
 - Lyžica čiernych olív (nahrubo nasekaných)
 - 2 x 190 g filétov z ostrieža
 - 10 g čerstvej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)
 
Postup
- Zemiaky si uvaríme vo veľkom hrnci s osolenou vodou, pokiaľ nie sú mäkké
 - Na posledné 3 minúty pridáme do hrnca zelenej fazuľky
 - Zlejeme a zemiaky vyklopíme na veľký tanier a necháme ich úplne vychladnúť.
 - Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, aby sa ďalej nevarili
 - Cesnak, bazalku a ocot dáme do malej misky
 - Pridáme 1½ lyžičky oleja, a šľaháme, kým sa ingrediencie nespoja
 - Vychladnuté zemiaky a fazuľa, spoločne s paprikou, cibuľou a olivami dáme do veľkej misy
 - Pridáme dresing a premiešame
 - Misu prikryjeme a dáme bokom, zatiaľ čo budeme grilovať ostrieža
 - Rúru v režime grilu zapneme na 180 stupňov
 - Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň ostrieža kožou nahor
 - Pokvapkáme ho ½ lyžičky oleja, okoreníme čiernym korením a potom vložíme do rúry a grilujeme 6–8 minút, kým sa neprepečie a koža nie je zlatá a chrumkavá
 - Väčšinu petržlenu zamiešame do zemiakového šalátu a okoreníme čiernym korením
 - Šalát rozdelíme na 4 taniere a položíme naň grilovaného ostrieža
 - Všetko posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a servírujeme
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín