Hovädzie Chilli con carne s ryžou

Hovädzie Chilli con carne s ryžou

Obľúbený pokrm ohnivej chuti známy po celom svete. Ako veľmi bude páliť záleží len na vás. Pokiaľ pikantným jedlám príliš neholdujete, môžete množstvo chilli papričiek znížiť.

Ingrediencie

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 30 g slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka paradajok
  • 2 plechovky červených fazule
  • 1 PL oleja
  • 2 chilli papričky
  • 1 ČL rasce
  • 4 porcie varenej ryže
  • soľ, korenie

Postup

  1. Slaninu nakrájajte na kocky
  2. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, vložte slaninu a orestujte
  3. Pridajte krájanú cibuľu a cesnak a osmažte
  4. Pridajte mäso, soľ, rascu, poriadne premiešajte a orestujte zo všetkých strán
  5. Podlejte ½ litrom vody
  6. Pridajte zliate fazuľa, chilli papričky a paradajky
  7. Zvoľna duste pod pokrievkou (čím dlhšie sa mäso dusí, tým viac je chuť jedla plná)
  8. Servírujte na ryži
Chili con carne v panvici na doske
Zdroj: deliciousmagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.