Lahodné recepty s hráškom na jednom mieste. S našou hrachovou kašou sa vrátite do školských rokov

Hľadáte inšpiráciu na recepty s hrachom? Tak ste na tom správnom mieste!

U nás na jednom mieste nájdete rovno 4 hrachové varianty, ktoré vás zaručene nesklamú.

Hrach nie je ťažké prepašovať do jedálnička celej rodiny, na tých našich si pochutnajú všetci.

Tip na varenie hrachu

Ak nemáte kuchynského robota a napriek tomu nechcete podávať nátierky alebo polievky s celými kusmi strukovín, skúste v hrnci hrách roztlačiť inými ručnými nástrojmi alebo ponorným mixérom , ktorý si môžete vybrať v našej skvelej recenzii!

Pod pojmom hrach sa v kuchyni používajú semená získané z odrody určenej na vylupovanie. Zrelé semená sú žlté alebo zelené av kuchyni sa používajú sušené .

Ide o významnú strukovinu, ktorá obsahuje vitamíny skupiny B a pomerne vysoké množstvo minerálnych látok, predovšetkým fosfor, vápnik a draslík .

Čo tomuto sušenému hrachu chýba, je vitamín C, preto jedlá z neho pripravené dopĺňame čerstvou zeleninou . Pred kuchynskou úpravou je potrebné ho uvariť.

Pretože doba varenia potrebná na jeho zmäknutie je pomerne dlhá, tak ho vopred namáčame do studenej vody , v ktorej ho potom aj varíme, aby sme nestrácali cenné bielkoviny. Z rovnakého dôvodu nepridávame žiadne prísady, ktoré urýchľujú mäknutie hrachu pri varení. Solíme až po uvarení .

Na trhu je dnes predvarený hrach, ktorý varenie zrýchľuje. Hrach má v kuchyni pomerne dosť široké využitie, pretože sa z neho môže pripraviť, vyššie spomínané recepty, ale aj oveľa viac, ako napríklad recepty na nátierky z hrachu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.