Nechajte sa uniesť na Stredný východ. Tento recept na falafel magicky snúbi sladkosť hrášku s pikantnou chuťou šalátu tzaziky a očaruje vás ako hviezdne nebo nad púšťou.
Ingrediencie
- 1 vrecko mrazeného hrášku
 - 1 šalotka
 - ½ póru
 - 2 ČL petržlenovej vňate
 - 1 ČL rozmarínu
 - 1 ČL drvenej rímskej rasce
 - 1 ČL koriandra
 - soľ
 - korenie
 - 3 PL hladkej múky
 - 1 PL oleja
 - 1 veľký kelímok jogurtu
 - 1 uhorka
 - 2 PL kôpru
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 1 balenie pita chleba
 - 1 červená cibuľa
 
Postup
- Hrášok nechajte pri izbovej teplote rozmraziť v miske
 - Medzitým olúpte šalotku a nakrájajte ju nadrobno, pór nakrájajte na polkolieska
 - Hrášok, zeleninu, petržlen a rozmarín rozmixujte dohladka
 - Zmiešajte s múkou, soľou a korením
 - Nechajte v chladničke asi 30 minút oddýchnuť
 - Medzitým si pripravte tzaziky
 - Uhorku olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle
 - Nechajte odkvapkať v site alebo prebytočnú tekutinu vytlačte
 - Zmiešajte s roztlačeným cesnakom, jogurtom, kôprom a soľou
 - Vo veľkej panvici rozohrejte olej
 - Z cesta tvorte guličky a pečte ich v panvici 2-3 minúty z jednej a potom z druhej strany
 - Pita chleba rozrežte, naplňte guličkami falafelu, tzaziky a červenou cibuľou pokrájanou na plátky
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín