Hrnčeková Margot buchta

Hrnčeková Margot buchta

Pre tento recept nebudete potrebovať váhu, ale len jeden klasický hrnček s objemom 250 mililitrov. Recept je jednoduchý a vďaka tomu, že nie je potrebné nič vážiť aj super rýchly.

Čo budeme potrebovať

  1. ½ hrnčeka kokosového oleja
  2. 3 vajcia
  3. ½ hrnčeka kryštálového cukru
  4. 1 lyžička kokosového extraktu
  5. 2 ½ hrnčeka hladkej múky
  6. ½ hrnčeka trstinového cukru
  7. 1 hrnček kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
  8. ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
  9. 2 lyžičky prášku do pečiva
  10. ½ lyžičky soli

Na polevu

  1. ½ hrnčeka horkej čokolády
  2. 2 lyžice masla

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a formu si vyložíme papierom na pečenie
  2. Vo veľkej mise zmiešame kokosový olej, trstinový cukor, cukor kryštál a kokosový extrakt
  3. Do zmesi zašľahávame vajcia a strúhaný kokos
  4. Do druhej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
  5. Suché suroviny pridávame, striedavo s kokosovým mliekom do mokrých surovín
  6. Vzniknuté cesto vlejeme do formy a pečieme 40 minút, cesto priebežné kontrolujeme špajdľou
  7. Upečenú buchtu necháme vychladnúť
  8. Medzitým si pripravíme polevu
  9. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa ingrediencie nespoja
  10. Vychladnutú buchtu polejeme čokoládovou polevou

Navrch buchty môžete ešte nasypať strúhaný kokos alebo nastrúhať tyčinku Margot.

Hrnčeková bábovka s kokosom a čokoládou.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.