Výborné recepty na vianočné pečivo z jedného hrnčeka na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Čo by to bolo za Vianoce bez tradičných slovenských cukroviniek?

Ak sa nechcete zdržiavať vážením, sú pre vás recepty na hrnčekové vianočné pečivo ako stvorené.

Pripravte si hrnček s objemom 250 ml a vrhnite sa na výborné rumové gule, dokonalé perníčky či linecké pečivo.

Tak poďme na to!

Ako správne rozpustiť čokoládu?

Pri pečení vianočných cukroviniek budete nie raz rozpúšťať čokoládu.

Čokoláda ako taká je veľmi náchylná na vyššie teploty, pričom k procesu topenia dochádza už pri teplote okolo 25 °C . V prípade, že sa teplota šplhá nad 45 °C, hrozí jej pripálenie.

Ak teda nechcete drhnúť spálený hrniec, prečítajte si nasledujúce tipy, ako rozpustiť čokoládu bez akéhokoľvek rizika.

  • Snáď najlepšie sa rozpúšťa biela čokoláda , pretože sa nepripaľuje tak ako horká.
  • Ideálne je rozkrájať si čokoládu na čo najmenšie kúsky, pretože tým rýchlejšie roztavenie docielite.
  • Odporúčame však zaobstarať si priamo čokoládové kôstky či hoblinky .

Rozpúšťanie čokolády vo vodnom kúpeli

  1. Dajte do hrnca vodu a priveďte ju do varu.
  2. Vložte do hrnca nerezovú misku s čokoládovými šošovkami, ale dávajte pozor na to, aby sa dno misky nedotýkalo vriacej vody, pretože by sa mohla čokoláda pripáliť.
  3. Čokoládu neustále miešajte.

Rozpúšťanie čokolády teplovzdušnou pištoľou

  1. Použite teplovzdušnú pištoľ, prípadne pokojne aj fén na vlasy.
  2. Čokoládové kúsky si dajte do misky a pomaly ich zahrievajte a premiešavajte.
  3. Síce je tento spôsob o niečo pomalší, ale nemusíte sa báť, že by ste čokoládu pripálili ku dnu misky či hrnca.

Rozpúšťanie čokolády v mikrovlnke

  1. Do misky, ktorú môžete dať aj do mikrovlnnej rúry, dajte čokoládové kúsky.
  2. Vložte misku do mikrovlnnej rúry a nastavte menší výkon a čas na zhruba 20 sekúnd.
  3. Potom misku vytiahnite, čokoládu premiešajte a vložte do mikrovlnky späť na ďalších 20 sekúnd.
  4. Proces neustále opakujte, pokiaľ sa čokoláda úplne neroztaví.

Naše recepty na vianočné pečivo s čokoládou sú klasika, ktorá nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Inšpirujte sa!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.