Huby a tymián sú najlepší kamaráti! Skombinujte ich s balzamikovým octom a vznikne neodolateľná pochúťka, ktorú jednoducho navŕšte na opečený chlieb ľahko potretý cesnakom. Je to skvelé raňajky, ľahký obed či perfektné predjedlo, ktorého príprava vám zaberie iba 10 minút.
Ingrediencie
- 400 g ľubovoľných húb
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 2 lyžice balzamikového octu
 - 1 lyžička cukru
 - 1 polievková lyžica lístkov tymiánu
 - soľ a korenie podľa chuti
 - pol strúčika cesnaku, nelúpaného
 - 4 plátky chleba
 - extra olivový olej na pokvapkanie
 
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu.
 - Huby nakrájajte na 0,5 cm plátky.
 - Vhoďte do panvice a rýchlo restujte, asi minútu alebo dve.
 - Pridajte balzamikový ocot a posypte cukrom, potom miešajte ďalších asi 30 sekúnd, aby balzamiko a cukor skaramelizovali.
 - Pridajte tymián a dochuťte soľou a korením.
 - Chleba opečte a každý kúsok potrite cesnakom.
 - Navŕšte na chlieb huby a ihneď podávajte, pokvapkané extra olivovým olejom (ak chcete).
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín