Ak chcete pripraviť rýchle, jednoduché a cenovo dostupné jedlo, nikdy nemôžete prehrať s týmto skvelým cícerovým karí. Výživný pokrm plný bielkovín servírujte s ryžou alebo naanom.
Ingrediencie
Na placky:
- 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja
 - 1 žltá cibuľa, nasekaná
 - 3 drvené strúčiky cesnaku
 - 2 čajové lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
 - 800 g pečených paradajok
 - 1 lyžica kari korenia (alebo viac podľa chuti)
 - 1 čajová lyžička garam masaly
 - 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
 - 3/4 čajovej lyžičky soli
 - 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
 - štipka kajenského korenia (alebo viac, ak chcete pokrm pikantný)
 - 850 g cíceru z plechovky, prepláchnuté a scedené
 - 1 šálka kokosového mlieka
 - 2 šálky čerstvého špenátu
 - ryža alebo chlieb naan, na podávanie
 
Postup
- Na veľkej panvici zohrejte olivový alebo kokosový olej.
 - Pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí, asi 5 minút.
 - Pridajte cesnak a čerstvý zázvor a restujte jednu minútu.
 - Pridajte paradajky, karí, garam masalu, kurkumu, soľ, korenie a kajenské korenie.
 - Pridajte cícer a kokosové mlieko a poriadne premiešajte
 - Duste na nízkom plameni asi 10 minút a občas premiešajte.
 - Pridajte špenátové listy a varte, kým nezvädnú, len pár minút.
 - Pokiaľ chcete, dochuťte podľa ľubovôle.
 - Podávajte teplé s ryžou alebo chlebom naan.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín