Nie je nič lepšie ako poctivá domáca polievka. A to obzvlášť počas chladných dní a večerov. Prečo nevyskúšať variant s kalerábom a kyslou smotanou? Je to lahôdka!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového alebo slnečnicového oleja
- 6 stredných kalerábov, olúpaných a na kocky
- 2 lyžice múky
- štipka papriky
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka šľahačky
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 2 lyžice jemne sekanej petržlenovej vňate
POSTUP
- Rozohrejte olej na panvici na strednú teplotu.
- Pridajte kaleráb a dobre premiešajte.
- Prilejte 1-2 lyžice vody a nechajte pod pokrievkou variť.
- Pravidelne miešajte a dolievajte vodu, aby sa kaleráb nepripálil.
- Varte asi 20 minút, kým kaleráb nezmäkne.
- Zložte pokrievku a nechajte ešte vyvariť zvyšok vody.
- Pridajte múku a papriku a poriadne premiešajte.
- Nalejte vývar, premiešajte a priveďte opäť do varu.
- Na záver pridajte obe smotany, soľ, korenie a už len dostatočne nechajte zahriať.
- Polievku na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vyskúšajte aj naše recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

 
 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín