Takto výborné kelové fašírky sa podávajú v Japonsku a sú naozaj luxusné! Nechajte sa uniesť neobvyklými chuťovými kombináciami, ktoré vás okúzlia. Ďalšou japonskou delikatesou je sushi , aj pre to máme vlastné recepty, ktoré si môžete pripraviť v pohodlí domova.
Čo budeme potrebovať
- 250 g mletého bravčového mäsa
 - 2 lyžice sójovej omáčky
 - 225 g múky
 - 1 lyžička kypriaceho prášku
 - 2 vajcia
 - 185 ml kuracieho vývaru
 - 1/2 hlávky kelu (jemne nakrájané)
 - 2 lyžice worcesterskej omáčky
 - 75 g majonézy
 - 75 g majonézy Sriracha
 - 1 mrkva (ošúpaná, nakrájaná na dlhé tyčinky)
 - 2 jarné cibuľky (nakrájaná na tenké plátky)
 
Postup
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu.
 - Mleté mäso varte za stáleho miešania vareškou, 5 minút alebo pokiaľ nezmení farbu.
 - Pridajte sójovú omáčku. Varte ďalšie 2 minúty.
 - Preložte do žiaruvzdornej misky.
 - Zmiešajte múku a vajcia vo veľkej mise. Pridajte kuracie vývar a miešajte do hladka. Pridajte mleté mäso a polovicu kelu. Dochuťte.
 - Postriekajte panvicu sprejom na varenie.
 - Nalejte štvrtinu cesta do panvice a varte 2 minúty alebo pokiaľ sa na povrchu neobjavia bublinky.
 - Placičku otočte a potrite trochou worcesterovej omáčky. Varte 1 minútu, kým nebude uvarená.
 - Placku preložte na tanier a prikryte fóliou, aby zostala teplá.
 - Kapustové fašírky pokvapkajte majonézou a omáčkou Sriracha.
 - Navrch dajte mrkvu, jarnú cibuľku a zvyšný kel.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín