Karbonátky s kelom a mletým bravčovým mäsom

Karbonátky s kelom a mletým bravčovým mäsom

Takto výborné kelové fašírky sa podávajú v Japonsku a sú naozaj luxusné! Nechajte sa uniesť neobvyklými chuťovými kombináciami, ktoré vás okúzlia. Ďalšou japonskou delikatesou je sushi , aj pre to máme vlastné recepty, ktoré si môžete pripraviť v pohodlí domova.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 225 g múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 185 ml kuracieho vývaru
  • 1/2 hlávky kelu (jemne nakrájané)
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 75 g majonézy
  • 75 g majonézy Sriracha
  • 1 mrkva (ošúpaná, nakrájaná na dlhé tyčinky)
  • 2 jarné cibuľky (nakrájaná na tenké plátky)

Postup

  • Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu.
  • Mleté mäso varte za stáleho miešania vareškou, 5 minút alebo pokiaľ nezmení farbu.
  • Pridajte sójovú omáčku. Varte ďalšie 2 minúty.
  • Preložte do žiaruvzdornej misky.
  • Zmiešajte múku a vajcia vo veľkej mise. Pridajte kuracie vývar a miešajte do hladka. Pridajte mleté mäso a polovicu kelu. Dochuťte.
  • Postriekajte panvicu sprejom na varenie.
  • Nalejte štvrtinu cesta do panvice a varte 2 minúty alebo pokiaľ sa na povrchu neobjavia bublinky.
  • Placičku otočte a potrite trochou worcesterovej omáčky. Varte 1 minútu, kým nebude uvarená.
  • Placku preložte na tanier a prikryte fóliou, aby zostala teplá.
  • Kapustové fašírky pokvapkajte majonézou a omáčkou Sriracha.
  • Navrch dajte mrkvu, jarnú cibuľku a zvyšný kel.
Tenké placky zo kelu a mletého mäsa s lahodnou omáčkou zo sóje.
Zdroj: whiteplateblankslate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.