Ak ste zatiaľ konzumovali iba klasiku ao tomto recepte nemali ani tušenie, potom vás táto chuťovka milo prekvapí. Uhorky dodajú celému pokrmu ten správny šmrnc a vaše chuťové bunky budú skákať od radosti.
Ingrediencie:
- 6 hrnčekov kuracieho vývaru
 - 1 kg olúpaných zemiakov (nakrájané na štvrtky)
 - 2 hrnčeky mrkvy na kocky
 - 1 väčší zväzok kôpru
 - 1/2 kocky neslaného masla
 - 1/2 hrnčeka hladkej múky
 - 1 hrnček kyslej smotany
 - 1/4 hrnčeka vody
 - 2 hrnčeky náleve
 - 1 1/2 lyžičky Old Bay korenie
 - 1/2 lyžičky soli
 - 1/2 lyžičky hrubo mletého čierneho korenia
 - 1/4 lyžičky kajenského korenia
 - 4 nakrájané nakladané uhorky
 
Postup:
- Do veľkého hrnca dáme vývar, zemiaky, mrkvu, maslo a privedieme do varu.
 - Akonáhle sú zemiaky mäkké, prihodíme uhorky a necháme variť.
 - V miske zmiešame múku, kyslú smotanu aj vodu a zašľaháme do polievky.
 - Prilejeme nálev, prisypeme soľ a korenie a ešte 5 minút povaríme.
 - Potom odstavíme a ihneď podávame.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín