5 naj receptov na nátierku z krabích tyčiniek. Inšpirácia nielen na chlebíčky!

Akú nátierku zvoliť na jednohubky alebo na chlebíčky? Možností máte veľa.

Jednou z nich je potrebná tá z krabích tyčiniek. Nevšedná dobrota, ktorú nesklamete.

Inšpirujte sa našimi receptami na krabie nátierku a pripravte ju svojim stravníkom ešte dnes!

Odkiaľ sú vlastne krabie tyčinky?

Surimi krabie tyčinky sú pôvodom z Japonska . Najčastejšie sa používajú práve na prípravu nátierok a šalátov. Často sa používajú aj do sushi.

Jedná sa o mleté mäso morských rýb a krabov . Z tohto zomletého mäsa sa potom lisujú typicky vyzerajúce „hranolky“ surimi s červenkastým povrchom.

Tieto krabie tyčinky vznikli z dôvodu toho, aby bolo krabie mäso v dlho čerstvej a ľahko použiteľnej forme, čo býva normálne problémom. Názov surimi v japončine znamená „mleté ryby“ a technika výroby týchto tyčiniek vznikla už pred viac ako 800 rokmi.

A čo je zaujímavosťou? Na japonskom ostrove Hokkaido je vyhlásená krabia zmrzlina, ktorá má síce príchuť kraba, ale zároveň je sladká. Chceli by ste ju vyskúšať?

Ak chcete ďalšie tipy, ako spotrebovať surimi tyčinky, inšpirujte sa našimi receptami s krabími tyčinkami . Vybrali sme tie najlepšie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.