Recepty na nátierky z lososa 6x inak. Varianty z čerstvého aj z konzervy

Máte radi rybie nátierky? Tak ste tu správne.

Prinášame vám tie najlepšie recepty na lososovú nátierku, ktorá je ideálna na desiatu, večeru alebo na slávnostnú tabuľu ako občerstvenie pre hostí.

Máme varianty z čerstvého lososa aj z toho z plechovky.

Presvedčte sa sami!

Blahodarné účinky lososa na naše zdravie

Losos obsahuje množstvo omega-3 mastných kyselín , pričom patrí medzi tie najlepšie zdroje. Na rozdiel od iných tukov, tieto mastné kyseliny sú esenciálne, čo znamená, že si ich naše telo nedokáže vytvárať z vlastných zdrojov a musíme si ich teda nahrádzať potravou.

Obsahuje vysoko kvalitné bielkoviny , ktoré v našom tele plnia dôležité funkcie – hoja rany, chránia zdravie a stav kostí, udržujú svalovú hmotu pri diétach, teda pri chudnutí a tiež pri starnutí.

Je veľmi bohatý na vitamíny skupiny B – B1 (tiamín), B2 (riboflavín), B3 (niacín), B5 (pantothenic acid), B6, B9 (kyselina listová), B12. Tieto vitamíny plnia dôležitú úlohu v našom tele, pretože pomáhajú získavať energiu z potravín, ktoré prijímame, opravujú a tvoria DNA a pomáhajú proti zápalom.

Ďalej obsahuje množstvo draslíka, selénu, antioxidantov. Znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb, pomáha pri chudnutí, pomáha zmierňovať zápaly a ochraňuje zdravie mozgu.

Je teda dobré si pamätať, že by sme mali lososa konzumovať aspoň dvakrát týždenne , čo nám zaistí dostatok omega-3 mastných kyselín aj ďalších dôležitých živín pre naše telo.

A aby ste mali stále dostatok nápadov, ako si lososa pripraviť, máme tu pre vás tie najlepšie recepty s lososom ! Rýchle, zdravé a výživné pokrmy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.