Vynikajúce recepty na králičie mäso v paprikovej omáčke vás prenesie späť do detských rokov

Králik na paprike a naše recepty, sú zaručenou istotou dobrého jedla!

Pochutnajte si na všetkých možných variantoch, ktoré vám ponúkame!

Aké papriky sú tie najlepšie? Túto informáciu nájdete na konci článku!

Aká je tá najlepšia paprika na varenie?

Paprika Žitava (Slovensko)

Paprika Žitava, známa tiež ako Žitavská paprika, je prvým produktom zo Slovenskej republiky, ktorý získal prestížnu značku kvality PDO (chránené označenie pôvodu). Výrobok je prášok zo sladkej papriky vyrobený mletím sušených paprík, ktoré sa zberajú, keď sú zrelé.

Má intenzívnu oranžovú až červenú farbu vďaka oleju, ktorý sa uvoľňuje zo semien v konečnej fáze procesu mletia. Jej chuť je jemne sladká a intenzívne hlboká, pripomínajúca sladkú papriku, ale bez horkosti.

Szegedi Fűszerpaprika-őrlemény (Maďarsko)

Szegedi paprika v prášku sa vyrába mletím strukov papriky. Jej farba je živá, ohnivo červená a jej vôňa je silná a korenistá, podobná ako pri pečenej zelenine. Po ochutnaní je chuť sladká, jemná a korenistá, ale príjemná a nie príliš pálivá, pretože množstvo kapsaicínu nepresahuje 100 mg/kg.

V Maďarsku je tak populárny, že má dokonca svoje vlastné múzeum a obvykle sa používa ako korenie do výdatných dusených pokrmov, gulášov alebo jedál s mäsom.

Pimentón de la Vera (Španielsko)

Pimentón de la Vera je údená paprika, ktorá sa od 16. storočia vyrába výhradne v údolí La Vera v provincii Cáceres. Toto červené korenie sa vyrába mletím sušených paprík na voňavý, korenený, vyúdený prášok.

Na jeseň, po zbere, sa najjemnejšie papriky zavesia na povrázky a nechajú sa usušiť. Potom sa dva týždne údia dubovým drevom, čím sa zintenzívni ich chuť i farba.

Kalocsai Fűszerpaprika-őrlemény (Maďarsko)

Tento jedinečný paprikový produkt sa vyrába za prísnych opatrení mletím sušených strukov rastlín červenej papriky rôznych odrôd. Papriky musia byť namleté rovnomerne a vôňa je korenistá a príjemná, porovnateľná s praženými semenami.

Má sladkú, ovocnú chuť a čím vyšší je obsah kapsaicínu v paprikách, tým pálivejší bude výsledný produkt. Používa sa hlavne ako korenie v rôznych pokrmoch vrátane duseného mäsa, na vajciach, rybách, cestovinách, zemiakoch av marinádach na pečené mäso.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.