Králik upečený na bôčiku? Nie je lepšia kombinácia! Vyskúšajte tieto jednoduché recepty

Pečený králik s bôčikom je skvelý recept, pretože sa vyhnete vysušenému mäsu.

Vôňa a chuť pripraveného pokrmu vám vyrazí dych.

A ako najlepšie dochutiť bôčik, vám prezradíme na konci článku.

Recept na zemiakové knedle

Ako sme avizovali v prvom recepte na pečeného králika s bôčikom, najlepšou prílohou sú knedle zo zemiakov! Tak si ich s nami poďte urobiť.

  • 900 g zemiakov (varené so šupkou, vychladnuté)
  • 260 g hladkej múky
  • 160 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • ½ lyžice zemiakového škrobu
  • 1 lyžička soli

Postup

  • Zemiaky uvarte v šupke deň vopred a nechajte ich úplne vychladnúť (najlepšie cez noc).
  • Vychladnuté zemiaky olúpte a nastrúhajte.
  • Zmiešajte múky, zemiakový škrob a soľ.
  • Pridajte všetko k zemiakom spolu s celým vajcom.
  • Zemiakovú hmotu spracujeme na homogénne hladké cesto.
  • Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Na pracovnej ploche každý vyvaľkajte do valca s hrúbkou 5-7 cm.
  • Ihneď po vytvarovaní knedlí ich vložte do mierne vriacej vody.
  • Knedle varte 20-23 minút.
  • Po uvarení knedle opatrne vyberte z hrnca.
  • Pokiaľ knedle nepodávate hneď, potrite ich trochou rozpusteného masla alebo masti, aby povrch nevysychal.
  • Knedle prepichajte vidličkou, aby sa zvnútra uvoľnila para.

Ako najlepšie okoreniť bôčik?

Tradičným dochutením bôčika sa považuje potieranie soľným náterom, ale môžete si vyrobiť aj vlastnú koreniacu pastu.

Pre slanú variantu: bôčik potrite olivovým olejom a bohato ochuťte morskou soľou. To pomôže vytiecť tuk a pokožka získa svoju povestnú chrumkavú textúru.

Pre koreniacu pastu: vyskúšajte fenikel, korenie, cesnak a tymián. Alebo, ak máte chuť experimentovať, vyskúšajte bôčik s polevou z bourbonu alebo whisky.

Pre sladko slanú chuť : skúste zmiešať med a sójovú omáčku, cesnak, čerstvo mleté korenie a olej.

Bohatá korenená chuť: zmiešajte silnú uvarenú kávu, hnedý cukor, olivový olej, cesnak, sójovú omáčku, drvené čierne korenie a papriku.

Pre sviežu chuť: zmiešajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu, rozmarín, tymian, cesnak, olivový olej, soľ a korenie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.