Najlepšie recepty na štvrtky z kurčaťa. Pečené, grilované aj dusené!

Kuracie mäso ponúka nespočetné množstvo variantov na prípravu.

Zakúpiť môžete nielen celé kura, ale aj iba stehienka, krídielka, prsia.

Poslednou dobou je ale stále obľúbenejší aj ďalší variant!

Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na kuracie štvrťky!

Nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek spôsob ich prípravy, vždy si pochutnáte!

Máte radi ázijskú kuchyňu? Inšpirujte sa našimi jedinečnými receptami na tradičnú čínu !

Príprava kuracích štvrtok

Pokiaľ dávate prednosť menším kúskom kuracieho mäsa, je vhodné kuracie štvrťky pred prípravou naporciovať. V prípade mrazeného mäsa ho nechajte pred porciovaním rozmrznúť pri izbovej teplote.

Pokiaľ ide o časti chrbtice a koži, záleží len na vás, či sa ich rozhodnete odstrániť alebo nie. Najčastejším spôsobom prípravy kuracích štvrtok je pečenie alebo grilovanie. Dajú sa ale tiež dusiť či uvariť a mäso z nich použiť napríklad do rizota či na polievku.

Tipy na servírovanie

Druh prílohy, ktorú ku kuracím štvrťkám zvolíte, závisí od spôsobu prípravy. K pečenému či grilovanému mäsu sa hodia najmä americké zemiaky a hranolky, prípadne iba zeleninový šalát s čerstvým pečivom. V prípade, že kuracie štvrťky podávate s omáčkou či šťavou, je vhodnou prílohou aj ryža či zemiaková kaša.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.