Margot buchta s marshmellow polevou

Margot buchta s marshmellow polevou

Mohlo by sa zdať, že je postup zložitý a ingrediencií je veľa, ale nebojte sa, všetko do seba zapadne ako ozubené kolieska hodiniek. Tento recept je ozvláštnený o marshmallow, ktoré dodá poleve úplne iný rozmer. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto

  1. 270g hladkej múky
  2. 200g cukru
  3. 1 zmäknuté maslo (nakrájané na kocky)
  4. 1 lyžička jedlej sódy
  5. ½ lyžičky soli
  6. 250 ml vlažnej vody
  7. 125g kakaa
  8. 2 veľké vajcia
  9. 125 ml cmar
  10. 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)

Na polevu

  1. 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  2. 150g cukru (ak chcete buchtu menej sladkú, cukor vynechajte)
  3. 20 veľkých marshmallow
  4. 250g nastrúhaného kokosu
  5. 250g mandľových plátkov

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Do veľkej misy zmiešame hladkú múku, cukor, jedlú sódu a soľ
  3. V menšom hrnci zmiešame maslo, vodu a kakao
  4. Zmes varíme dovtedy, kým sa maslo nerozpustí
  5. Keď je maslo rozpustené a zmes dobre premiešaná, prilejeme kakaovú zmes k suchým prísadám v mise
  6. Vedľa si spoločne zmiešame vajcia, cmar a vanilku
  7. To prelejeme do kakaovej zmesi vo veľkej mise a dobre všetko spoločne premiešame
  8. Do vopred pripraveného plechu s rozmermi 38 x 25 cm nalejeme cesto a preložíme do rúry
  9. Cesto v predhriatej rúre pečieme po dobu 20 – 25 minút
  10. Priebežne kontrolujeme špajdľou
  11. Medzitým v hrnci zmiešame kondenzované mlieko, cukor a marshmallow
  12. Zmes varíme, kým sa marshmallow úplne nerozpustí
  13. Polevu zložíme z tepla a vmiešame kokos
  14. Buchtu potrieme kokosovou polevou a zasypeme mandľami
  15. Nakoniec ju necháme vychladnúť a podávame
Čokoládová buchta s kokosovým krémom v pekáči.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Buchtu môžete ešte poliať rozpustenou čokoládou na varenie .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.