Pripravte si tento recept s feniklom ako skvelý chrumkavý šalát, alebo použite ako predjedlo, ktoré navnadí chuťové bunky na ďalší chod.
Ingrediencie:
- 2 feniklové cibule zbavené stredov
- kôra z jedného citróna nakrájaná na tenké prúžky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 burrata
- hrsť čerstvej mäty
- plátky chleba na podávanie
- soľ
- korenie
Postup:
- Fenikel nakrájajte na veľmi tenké plátky
- Fenikel dajte do misky zalejte citrónovou šťavou, olivovým olejom a pridajte citrónovú kôru
- Dochuťte soľou, čiernym korením a všetko premiešajte
- Nechajte marinovať asi 10 minút
- Medzitým si opečte plátky chleba do chrumkava
- Marinovaný fenikel dajte na tanier, pridajte burratu a zasypte mätou
Celý tanier pred podávaním polejte lyžicou olivového oleja a ozdobte feniklovými vlasmi.
Zachutnal vám šalát? Skúste naše ďalšie recepty na feniklové šaláty .
Namiesto burraty skúste použiť mozzarellu alebo balkánsky syr.