Samozrejme sme nezabudli ani na našich mäsožravcov a milovníkov mäsa. Hrianková nátierka z mäsa je skvelým variantom, keď neviete čo so zvyšným mäsom od obeda a chlebom od včera. Jednoducho opečte chlieb a k nej si urobte túto výbornú nátierku.
Čo budeme potrebovať
- 450 g pečeného hovädzieho mäsa
- 60 g cibule (nahrubo nakrájané)
- 40 g stopkového zeleru (nahrubo nakrájaný)
- 5 kyslých uhoriek
- 150 g majonézy
- 1 lyžica kyslého uhorkového nálevu
- ½ mletej cibule v prášku
- 1 lyžička korenia
- ½ lyžičky soli
Postup
- Hovädzie mäso, cibuľu, stopkový zeler a uhorky spoločne rozomelieme v kuchynskom robote, kým nebudú dohladka zmiešané
- Do vzniknutej zmesi pridáme majonézu, cibuľové korenie, korenie, soľ, trochu kyslého láku a znova premiešajte
- Nátierku necháme v chladničke odpočinúť aspoň 1 hodinu
Opečte dva toasty, potrite ich maslom alebo majonézou, pridajte hlávkový šalát, namažte nátierku a navrch nakrájajte červenú cibuľu. Hrianky spojte dohromady a prerežte na pol. A máte skvelú desiatu.