Recepty na mäsové rýchlovky s ovocím. Skvelé tipy na jedinečné kombinácie!

Minútky patria k jedlám, ktoré si doprajeme, keď chceme ochutnať niečo naozaj špeciálne, čo nám nezaberie príliš veľa času.

A čo vyskúšať mäso s ovocím?

S broskyňami, slivkou či mandarínkami?

V tomto článku sa môžete inšpirovať 6 rýchlymi receptami na mäsové minútky s ovocím, ktoré si dozaista obľúbite.

Veľmi chutnú ryžu vám pomôže uvariť aj ryžovar. Ako funguje a je výhodný na obstaranie? Pozrite sa na naše hodnotenie elektrických ryžarov .

Ovocie na mäsové minútky

Používané čerstvé ovocie musí byť predovšetkým dobre vyzreté. Z našich domácich druhov ovocia sú vhodné samozrejme jablká a to skôr s kyslastou chuťou, krehké hrušky, nasledujú marhule a broskyne.

V neskorom lete a na jeseň sa na použitie ponúkajú slivky, ktoré svojou chuťou osviežia každé mäso. Drobné ovocie sa na túto úpravu nehodí, to radšej využívame na prípravu rôznych prelivov a omáčok.

Z dovážaného exotického ovocia sa ako kombinácia k mäsu hodí predovšetkým ananás, banány, pomaranče, mandarínky av niektorých prípadoch to môžu byť aj iné menej známe druhy ako mango, avokádo a podobne.

A aké mäso je vhodné na minútkovú prípravu? Pre minútku z bravčového mäsa si prichystáme stehno alebo bábiku, ktoré sú veľmi rýchlo hotové. Kuracie mäso sa na minútky výborne hodí, pretože je krehké a jemné a veľmi skoro urobené. Pre minútku z hovädzieho mäsa volíme hlavne roštenú alebo steaky zo sviečkovej.

Ak vás ovocie v netradičných receptoch zaujalo, skúste sa inšpirovať napríklad aj receptami na ovocný grilovaný špíz . Uvidíte, že nebudete ľutovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.