Najlepší šalát z červenej repy s rukolou a orechmi

Najlepší šalát z červenej repy s rukolou a orechmi

Tento recept na šalát s červenou repou vyjde na dve porcie. Môžete ho zvoliť ako prílohu k hlavnému chodu alebo si ho dať na večeru. A neznie to ako ideálna porcia pre vás a vašu drahú polovičku?

Ingrediencie:

  • 2 strene veľké červené repy
  • 2 hrsti rukoly
  • 4 lyžice kozieho syra (asi 50 g)
  • ¼ hrnčeka nahrubo nasekaných a opražených vlašských orechov

Ingrediencie na zálievku:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 a ½ lyžice citrónovej šťavy
  • ¼ lyžičky mletej horčice
  • ½ lyžičky cukru
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Postup:

  • Repu si môžete upiecť alebo uvariť.
  • Ak ju chcete upiecť, nahrejte si rúru na 205 ° C, repu si umyte, olúpte, potrite olivovým olejom a zabaľte každú zvlášť do alobalu.
  • Repa by mala byť hotová za 1-2 hodiny.
  • Ak chcete repu radšej uvariť, tak si ju taktiež umyte, olúpte, a potom dajte variť do hrnca s vodou. Varte asi 45 minút do zmäknutia.
  • Medzitým, čo sa repa varí alebo pečie, si pripravte zálievku.
  • Všetky ingrediencie si dajte do zaváracieho pohára, zaskrutkujte a dôkladne pretrepte.
  • Podľa chuti potom dolaďte korením či soľou navyše.
  • Šalát vytvorte priamo na tanieri. Pre každého naservírujte hrsť rukoly, položte ju nakrájanou repou, posypte kúskami kozieho syra a vlašskými orechmi.
  • Nakoniec pokvapkajte zálievkou a môžete podávať.
šalát s repou, rukolou a kozím syrom
Zdroj: simplyrecipes,com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.