Vlastnoručne nakladané papriky s kapustou v sebe kombinujú sladkú chuť paprík a ostrosť kyslej kapusty. Vyrobte si jednoduchú pochúťku, ktorá na tanieri skvele vyzerá a hodí sa tak ako doplnok k slávnostným pokrmom po celý rok.
INGREDIENCIA
- 3 l strúhanej bielej kapusty
 - 3 lyžičky soli
 - 2 lyžičky sušenej zelerovej vňate
 - 2 lyžičky horčičného semienka
 - 90 ml octu
 - 100 g krupicového cukru
 - 3 kg menších paprík
 
Na nálev:
- 4 hrnčeky cukru
 - 4 hrnčeky octu
 - 2 hrnčeky vody
 
POSTUP
- Nakrúhanú kapustu dajte do veľkej misy, osoľte a zalejte vodou. Nechajte cca 20 minút stáť.
 - Zlejte prebytočnú vodu a pridajte sušenú zelerovú vňať, ocot, horčičné semienko a cukor a všetko dôkladne premiešajte.
 - Papriky dôkladne umyte kefkou a odrežte stopku. Starostlivo vydlabajte semienka.
 - Papriky plňte ochutenou kapustou a skladajte do čistých zaváracích pohárov.
 - Na nálev zvarte cukor s octom a vodou.
 - Nálevom zalejte papriky v pohároch a ihneď uzavrite vekom.
 - Sterilujte poháre po dobu 15 minút pri 75°C, potom vytiahnite z vody a nechajte vychladnúť. Takto zavarené plnené papriky vám vydržia niekoľko mesiacov.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín