Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej syrovej nátierky sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako syrečky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín, čo náš mozog skutočne ráno potrebuje a bez nich sa mu nechce veľmi fungovať.
INGREDIENCIA
- 200 g čerstvého syra žervé
 - 100 g olomouckých tvarôžkov
 - 2 vajcia uvarené natvrdo
 - 4 reďkovky
 - 2 lyžice pažítky nakrájané najemno
 - toastový chlieb
 
POSTUP
- Nastrúhané syrečky utrite s čerstvým žervou.
 - Pridajte vajíčka nakrájané na menšie kocky, nastrúhané reďkovky a premiešajte.
 - Podľa vlastnej chuti môžete pridať trochu bieleho korenia.
 - So soľou buďte však opatrní, syrečky sú už slané.
 - Na panvici alebo v hriankovači opečte chlieb.
 - Každý krajec natrite tvarôžkovou nátierkou a posypte pažítkou.
 - Užite si to!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín