Pečená červená repa v podobe hummusu

Pečená červená repa v podobe hummusu

Ak máte záľubu v rastlinných nátierkach na štýl hummusu, potom neváhajte ochutnať túto. Táto varianta je bez tahini alebo sezamovej pasty. Zároveň prináša skvelý kompromis pre všetkých, ktorí si nemôžu dopriať nátierky s obsahom mlieka.

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké červené repy
  • 1 palička cesnaku
  • 1 a ¼ plechovky cíceru (cca 500 g)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžica zladenky
  • 1/2 hrnčeka olivového oleja

Postup:

  • Červenú repu si umyte, osušte a pokvapkajte olivovým olejom.
  • To isté urobte s paličkou cesnaku a odkrojte vrchnú časť, aby šli vidieť jednotlivé strúčiky.
  • Oboje zapáľte do alobalu a dajte piecť do rúry.
  • Pečte na 190 ° C, po 30 minútach vytiahnite hotový cesnak, po 1 hodine repu.
  • Po upečení si repu aj cesnak olúpte.
  • Repu nakrájajte na menšie kúsky.
  • Všetko dajte do mixéra spolu s cícerom, citrónovou šťavou, rascou, soľou a zladenkou.
  • Rozmixujte dohladka.
  • Počas procesu mixovania prilievajte po častiach olivový olej.
  • Prebytočné množstvo nátierky môžete skladovať v chladničke v uzavretej nádobe až 2 týždne.
hummus z pečenej červenej repy
Zdroj: lazycatkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.