Možno poznáte klasické recepty na plnené papriky s rajskou omáčkou a ryžou.
My pre vás máme oveľa nápaditejšie recepty nielen od nás z Čiech, ale aj zo zahraničia!
Inšpirujte sa paprikovými dobrotami a pustite sa do varenia.
Naše recepty
Zaujíma vás, čo zvedú domáce konvektomaty ? Pozrite sa, ako sme ich ohodnotili a aký prínos pre zdravie má jedlo v nich pripravované.
Prečo jesť papriky?
Papriky majú nízky obsah kalórií a sú nabité živinami.
Sú vynikajúcim zdrojom vitamínov A a C, draslíka, kyseliny listovej a vlákniny.
Farba paprík je spôsobená dobou, kedy sú papriky zberané. Zelené papriky sa zbierajú skôr, preto nemajú šancu sfarbiť sa do žlta, oranžova a následne do červena.
V porovnaní so zelenými paprikami, majú červené papriky takmer 11x viac beta-karoténu a 1,5x viac vitamínu C.
Pomáhajú papriky s chudnutím?
Ak ste počuli, že majú papriky výrazný účinok na znižovanie váhy, berte toto oznámenie s rezervou.
Papriky obsahujú kapsaicín. Bolo preukázané, že táto látka sa nachádza v pálivých paprikách a podporuje funkciu metabolizmu a potláča chuť do jedla.
Výskumy ukazujú, že kapsaicín ovplyvňuje metabolizmus hlavne zvýšením telesnej teploty, ktorá spôsobí väčšiu spotrebu energie, ktorú telo berie z tukov. Na základe toho sú tuky viac spaľované a vy chudnete.
V priebehu času vám teda môže tento efekt poskytnúť istú výhodu pri chudnutí, ale nie nijak výrazne.