Pečené naplnené papriky v 7 rôznych receptoch. Inšpirujte sa!

Možno poznáte klasické recepty na plnené papriky s rajskou omáčkou a ryžou.

My pre vás máme oveľa nápaditejšie recepty nielen od nás z Čiech, ale aj zo zahraničia!

Inšpirujte sa paprikovými dobrotami a pustite sa do varenia.

Zaujíma vás, čo zvedú domáce konvektomaty ? Pozrite sa, ako sme ich ohodnotili a aký prínos pre zdravie má jedlo v nich pripravované.

Prečo jesť papriky?

Papriky majú nízky obsah kalórií a sú nabité živinami.

Sú vynikajúcim zdrojom vitamínov A a C, draslíka, kyseliny listovej a vlákniny.

Farba paprík je spôsobená dobou, kedy sú papriky zberané. Zelené papriky sa zbierajú skôr, preto nemajú šancu sfarbiť sa do žlta, oranžova a následne do červena.

V porovnaní so zelenými paprikami, majú červené papriky takmer 11x viac beta-karoténu a 1,5x viac vitamínu C.

Pomáhajú papriky s chudnutím?

Ak ste počuli, že majú papriky výrazný účinok na znižovanie váhy, berte toto oznámenie s rezervou.

Papriky obsahujú kapsaicín. Bolo preukázané, že táto látka sa nachádza v pálivých paprikách a podporuje funkciu metabolizmu a potláča chuť do jedla.

Výskumy ukazujú, že kapsaicín ovplyvňuje metabolizmus hlavne zvýšením telesnej teploty, ktorá spôsobí väčšiu spotrebu energie, ktorú telo berie z tukov. Na základe toho sú tuky viac spaľované a vy chudnete.

V priebehu času vám teda môže tento efekt poskytnúť istú výhodu pri chudnutí, ale nie nijak výrazne.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.