Obzvláštnite si pečené zemiaky brokolicou a čedarom a pripravte si tak chutnú večeru, ktorú ocenia aj vaše deti.
INGREDIENCIA
- 2 šálky nahrubo strúhaných surových zemiakov
 - 1/4 šálky nastrúhanej cibule
 - 2 lyžice oleja
 - 3 lyžice masla
 - 1 šálka jemne nasekanej cibule
 - 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku
 - 4 šálky brokolicových ružičiek
 - 3 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
 - 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
 - soľ, korenie
 - 1 a 1/2 šálky strúhaného čedaru
 - 1/2 šálky mlieka
 - 2 vajíčka
 - paprika
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200°C.
 - Dajte nastrúhané zemiaky na papierovú kuchynskú utierku a snažte sa ich čo najviac osušiť.
 - V strednej mise zmiešajte zemiaky s nastrúhanou cibuľou.
 - Zapekaciu alebo koláčovú misu dobre vymažte olejom a rozprestrite do nej rovnomerne zemiakovú zmes.
 - Pečte 20 minút.
 - Potom vytiahnite z rúry a stlmte teplotu na 190 °C.
 - Upečené zemiaky potrite olejom a vráťte ešte asi na 5 minút do rúry.
 - Nechajte ich tam tak dlho, kým nezačnú byť zhora hnedé a chrumkavé.
 - Vytiahnite zemiaky z rúry a dajte ich bokom.
 - Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľku.
 - Často miešajte a smažte asi 5 minút, cibuľka by nemala byť príliš tmavá.
 - Pridajte brokolicu, sušený tymián, čerstvú bazalku, soľ a korenie.
 - Premiešajte a smažte asi 8 minút na nízkej teplote.
 - Pridajte cesnak a za stáleho miešania smažte ešte 1-2 minúty.
 - Cesnak nesmie zhnednúť.
 - Zložte panvicu z ohňa.
 - Zemiaky v zapekacej mise posypte polovicou strúhaného čedaru, prelejte zeleninovou zmesou z panvice a všetko zasypte druhou polovicou syra.
 - Zmiešajte v miske vajíčka s mliekom a rovnomerne ich rozlejte na hornú vrstvu syra.
 - Posypte paprikou a dajte piecť na 35-40 minút.
 - Zapekané zemiaky s brokolicou vytiahnite z rúry, nechajte 10 minút odpočinúť a servírujte ich posypané čerstvou bazalkou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín