Pečený baklažán

Pečený baklažán

Nemáte domáci gril a napriek tomu by ste si chceli grilovaný baklažán pripraviť? Nevadí? Skúste si ho urobiť v rúre.

Ingrediencie:

  • 1 veľký baklažán
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku

Postup:

  • Rúru si predhrejte na 230 ° C a program gril.
  • Baklažán si umyte a nakrájajte na kolieska s hrúbkou asi 1 cm.
  • Zmiešajte si olivový olej, ocot, soľ, korenie a cesnak.
  • Touto zmesou potrite každé koliesko baklažánu z oboch strán.
  • Baklažány grilujte 10 minút z každej strany do zlatista na mriežke vyloženej alobalom.
baklažán na grile z rúry
Zdroj: eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.